>> Je was erbij

WICHELEN - Na een bloemenhulde in de deelgemeenten Wichelen en Schellebelle ter gelegenheid van 11 november werd de eucharistie gevierd in de Sint-Denijskerk te Serskamp waar de medewerkers van E.H. Bracke zich geen enkele moeite gespaard hadden om het hoogkoor toepasselijk te decoreren.

Tijdens de H. Mis werd hulde gebracht aan de plaatselijke militaire en burgerlijke slachtoffers. Nadien deden kinderen van de basisschool een ludieke oproep voor vrede en verdraagzaamheid.
 
Burgemeester Taylor wees in zijn toespraak op de mogelijke raakvlakken van de moeilijke jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de economische crisis van vandaag in bepaalde eurolanden. Hij besloot met een boodschap van hoop. Tot slot van de herdenking was er een gesmaakt optreden van het jeugdtrommelkorps van de Wichelse brandweer.

Bron Het Nieuwsblad 12/11/2012

 

WICHELEN - Tijdens de feestmaaltijd van 11 november werd de 77-jarige Oscar Baeyens gedecoreerd met de erkentelijkheidsmedaille van de N.S.B. voor zijn 20 jaar trouwe dienst als vaandeldrager van de oudstrijdersbond van Schellebelle.

In zijn toespraak wees de voorzitter op het lange, plichtsgetrouwe
en respectvolle engagement van hun vaandeldrager. In zijn wederwoord bedankte Oscar de aanwezigen uitdrukkelijk. Naast het bijhorend diploma waren er nog bloemen voor zijn echtgenote Godelieve.

Bron Het Nieuwsblad 13/11/2012

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            

         


Op zondag 15 augustus 2010 werd het graf in Wimereux (Fr.) bezocht van    
John McCrae, auteur van het gedicht In Flanders fields.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bezoek van het echtpaar Anne Van den Abeele op 9 oktober 2010 aan het herinneringsmonument op de Campus Middelheim van de universiteit Antwerpen voor de door oorlogsgeweld omgekomen professoren en studenten van de vroegere Koloniale Hogeschool, waaronder hun broer Orel Van den Abeele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                   
                                                     APRIL 2011

 

                                               


                                               11 NOVEMBER 2011